Priče, običaji i život u općini Maruševec sredinom 20. stoljeća.

Način života stalno se mijenja. No promjene koje je druga polovica 20. stoljeća donijela naglo su izbrisale dotadašnji sporiji ritam ruralnog življenja, obezvrijedile znanja koja su se stoljećima prenosila s koljena na koljeno i vrijednosti koje su generacijama čuvane. Ovom izložbom željeli smo sačuvati barem sjećanje na svakodnevicu naših baka i djedova koja nam se danas, tek nekoliko desetljeća kasnije, čini tako stranom.

Pregledavate putem tableta. Za najbolji doživljaj, pristupite virtualnoj izložbi putem osobnog računala i Google Chrome preglednika.

Priče, običaji i život u općini Maruševec sredinom 20. stoljeća.

Način života stalno se mijenja. No druga polovica 20. stoljeća naglo je izbrisala dotadašnji sporiji ritam življenja u maruševečkom kraju, obezvrijedile znanja koja su se stoljećima prenosila s koljena na koljeno i vrijednosti koje su generacijama čuvane. Ovom izložbom željeli smo zadržati sjećanje na svakodnevicu naših baka i djedova koja nam se danas, tek nekoliko desetljeća kasnije, čini toliko stranom.

Pregledavate putem mobilnog uređaja. Za najbolji doživljaj, pristupite virtualnoj izložbi putem osobnog računala i Google Chrome preglednika.

error: Sadržaj je zaštićen